Další ohlédnutí za dalším létem, tentorkát 2024

S překvapením jsem zjistil, že dnešním druhým vydáním náčelníkova ohlédnutí za létem zakládám novou tradici na webu Amonitu.

Jaké tedy bylo léto Amonitu 2024? Jaký to byl rok a co ještě chystáme před jeho koncem a co do let příštích?

Inu, podám to (protože jinak ani nemůžu) z perspektivy mé paměti, kterážto se povahou neliší od povah paměti bytostí jiných. Mám na mysli takové ty běžné a dobře známé její atributy jako selektivnost, subjektivitu, sklon pamatovat si spíše věci s dobrými konci atd. A z toho plynoucí potenciál někoho naštvat mou interpretací, páč tu jeho srdcovou událost jsem minul nebo odbyl.

Amonití akce na Závisti kol Hromnic byla, vzpomínám si, trochu bouřlivá, ale stala se a sešli jsme se a moje paměť říká, že to ve výsledku bylo dobré.

Prodloužená jarní rovnodennost (díky souběhu s Velikonočním pondělím a Velkým pátkem) u Zahry v Mičovicích a máme druhé místo na sauny zimní a jarní.

Brigáda v údolí, tedy předzahrádce Krakonošově, s brdským duchem Fabíánem v moku požehnaném přinesla dříví na 3 sauny a také druhé opečování místa na Marině pro teepee, tanec a činnosti další. Péťa Skalický to, vzpomínám si, označil jako vesmírnou startovací plošinu.

Mo a Daliho svatba v čase Letního slunovratu nebyla sice přímo Amonití akcí, ale i tam se stalo mnoho dobrého, co na Amonit přímý vliv má. A sauna v údolí na přelomu července a srpna byla toho završením a vlastně začátkem impulsu pro zprávu, kterou právě čtete. Na této akci proběhl delší a silný kruh sdílení, kde se debatovalo o Amonitích akcích budoucích.

Dlouho už to zrálo v našich myslích a srdcích a bylo to předmětem hovorů mnohých (vizte například mé texty zde na webu Amonitu z posledních dvou let), jiskru k té diskusi ovšem vykřesala Dae a patří jí za to velký dík.

Zkrátka a dle mé paměti nejde o nic menšího ani většího než akce Amonitu lépe organizačně zvládat včetně komunikace a zvaní.

Sauna podzimní byla hlasováním na whatsap (dozvuk výše zmíněného) posunuta až na poslední víkend zářijový. Tam se (jakoby náhodou) přijeli zúčastnit někteří dříve hojně frekventovaní staří kusové. Sice jen na saunu, ale také to něco vypovídá. A samostatně zmíním Libora, který ve svém kraji týden předtím schytal řádění vodní s plným ničivým dopadem na jeho domov. Přijel vlastně na otočku, ale zřejmě a právě pro to, co Amonit může a má poskytovat členům kmene i kolemjdoucím.

A ještě dvě věci významné má paměť na povrch tlačí. Totiž třetí opečování vesmírné startovací plošiny se společným zasetím trávy (což je dost symbolické) a pak večer v tee pee, kde se velmi konstruktivně navázalo na to rokování z konce července.

A teď už krátce a věcně: probrali jsme programy akcí tradičních, navrhli změny k vyzkoušení, probrali možný program nový – bubnů zrození postupnější, dohodli se na užší organizační skupině a sjednocené komunikaci a propagaci akcí.

Jasně, ty kdo tam nebyli osobně, nejspíš zajímají právě tyhle detaily. Vím, ovšem bez náčelnického úvodu by to tak nějak nebylo ono. Pro mě je vážně důležité sdělit tenhle kontext nejdříve. Konkrétnosti dozvíte se záhy.

A ještě subjekivně: fakt jsem byl osobně tak nějak srovnaný s tím, že Amonit už se přežil a jeho novou vizi jsme nenašli a prostě pomalu vyšumí do ztracena. No, třeba to bude jinak.

Díky všem.

 

Napsat komentář